Ateşkes öncesi Netanyahu, Mossad’a Hamas liderlerini her yerde öldürün talimatı verdi

İsrail ve Hamas arasında yürürlüğe girecek olan ateşkes öncesi İsrail Başbakanı Netanyahu, Mossad’a Hamas liderlerini her yerde öldürme talimatı verdiğini söyledi.

Kabinenin ateşkes anlaşmasını onaylamasının ardından televizyonda yayınlanan basın toplantısında Netanyahu, Gallant ve Gantz, Hamas yok edilene ve tüm rehineler serbest bırakılana kadar mücadelenin devam edeceğini söyledi

Başbakan Binyamin Netanyahu, Tel Aviv’de savaş kabinesi üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, ülkenin Mossad casus teşkilatına Hamas’ın liderlerini “nerede olurlarsa olsunlar” hedef almaları talimatını verdiğini söyledi.

Netanyahu,bu açıklamayı bir gazetecinin kendisine İsmail Heniye ve Halid Meşal’in savaş bittikten sonra da Gazze’yi yönetmeyi beklediklerini hatırlatması üzerine yaptı. .

Savunma Bakanı Yoav Gallant, tüm Hamas liderlerinin yürüyen ölü adamlar olduğunu söyledi.

Netanyahu, tarih boyunca Yahudilerin rehinelerini hep askeri operasyonlar ile kurtardıklarını fakat bunun her zaman mümkün olmadığını söyleyerek Hamas ile rehineler için yapılan ateşkes anlaşmasına atıfta bulundu.

Başbakan, rehinelerin iadesini “kutsal bir görev” olarak nitelendirdi.

Anlaşmanın Perşembe günü yürürlüğe girmesibekleniyordu. Ancak Çarşamba günü geç saatlerde yapılan sürpriz bir duyuruda Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı Tzachi Hanegbi, anlaşmanın “Cuma gününden önce” yürürlüğe girmeyeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir