EURO 2024’te UEFA’dan Türkiye’ye para cezası

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki maçlarda yaşanan olaylardan Türkiye Futbol Federasyonu’na para cezaları verildi. UEFA Disiplin Kurulu, Türkiye A Milli Takımı’nın grup aşamasındaki Gürcistan ve Çekya maçlarında farklı başlıklardaki konular nedeniyle altı ayrı para cezası kesti.

Gürcistan müsabakasında meşale yakılması nedeniyle 9.750 euro, taraftarların neden olduğu huzursuzluk nedeniyle 25.000 euro’luk faturra çıkarıldı. Çekya karşılaşmasında maç protokolü olayı, saha koruma haritası başlığından uyarı cezası verilirken, aynı maçtaki diğer başlıklarda şu cezalara hükmedildi:

Meşale yakılması ve madde atılması

Sahaya madde atılması nedeniyle 18.375 euro, oyun alanına girilmesinden kaynaklı 5.000 euro, meşale yakılmasından 9.000 euro, takımın uygunsuz davranışı yüzünden 28.000 euro. İki maçtaki toplam para cezası 95 bin 125 euro oldu.

Almanya’ya ‘Ronaldo’ cezası

Öte yandan Türkiye-Portekiz maçından ise ev sahibi Almanya’ya ceza çıktı. Oyun sahasının korunması başlığında Almanya Futbol Federasyonu’na 15.000 euro para cezası verildi. Bu karşılaşmada bir çok seyirci müsabaka esnasında sahaya girerek Cristiano Ronaldo’nun yanına koşmuş ve karşılaşma bu yüzden bir çok kez kesintiye uğramıştı. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir