HEDEP Van İl Örgütü: Eş başkanlığı ve eşit temsili uygulamaya devam edeceğiz

VAN – HEDEP Van İl Örgütü Aday Kabul Komisyonu tarafından, yerel seçimler ve aday adaylığı başvurularına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan, Aday Kabul Komisyonu Üyesi Gülşen Kurt, “Bütün belediyelerimizde eş başkanlık uygulamasına devam edeceğiz. İktidarın yerel yönetimlerde gaspçı, tekçi ve eril siyaset tarzını aşmak ve siyaseti demokratikleştirmek için yerel yönetim mekanizmalarının tamamında eş başkanlığı ve eşit temsili etkin bir biçimde uygulamaya devam edeceğiz. Kadının politik dönüştürücü gücü ile katılımcı, çoğulcu, yatay, demokratik bir toplumsal yapıyı ve yaşamı inşa etmeye hız vereceğiz” dedi.

‘KUTUPLAŞTIRMANIN KARŞISINDA MÜCADELEYİ YÜKSELTMEK ESAS HEDEFİMİZDİR’

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin, demokrasi ve yerinden yönetim mücadelesi için büyük bir dönüşümü başlatacağını ve kayyıma, tekçi anlayışa ve otoriter rejime karşı da bir toplumsal mücadele alanı olacağını belirten Kurt, “AKP-MHP ittifakı yaşanacak bir seçim yenilgisinin başkanlık sistemini, dolayısıyla rejimi tartışmalı hale getireceğini çok iyi biliyor ve seçime ‘beka’ sorunu olarak bakıyor. Halbuki, tüm toplumu kendinden olanlar ve olmayanlar diye kutuplaştıran, ayrımcılık üzerinden toplumsal farklılıkları, hatta komşuları bile karşı karşıya getirerek insanları birbirine düşmanlaştıran bu kutuplaştırmanın ve kışkırtıcılığın karşısında mücadeleyi yükseltmek esas hedefimizdir” dedi.

‘KAYYIMLARIN İLK İŞİ KÜRTÇE, SÜRYANİCE, ERMENİCE, ARAPÇA TABELALARI KALDIRMAK OLDU’

Açıklamada, HDP’li belediyelere atanan kayyımlara ilişkinde konuşuldu. Kayyım uygulamaları ile iktidarın belediyelere el koyarak halkın iradesini gasp ettiğini belirten Kurt, “Kayyımların ilk işi Kürtçe, Süryanice, Ermenice, Arapça tabelaları kaldırmak oldu. Kürt halkının tarihine ait olan sanat eserleri, Kürtlerin toplumsal, kültürel ve siyasal hafızası yok edilmeye çalışıldı. Tüm baskı ve imha politikalarına rağmen belediyecilik deneyimimizde, demokratik, ekolojik ve kadın eksenli belediyecilik anlayışımız toplumsallaşırken, çalışmalarımızı kendi öz gücümüzle, halkla birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

BAŞVURULAR 10 ARALIK’A KADAR DEVAM EDECEK

Bugün itibariyle başlayan aday adaylığı başvurularının, 10 Aralık tarihine kadar devam edeceğini belirten Kurt, başvuruda bulunmak isteyen adaylardan istenilen belgeleri de açıkladı. Buna göre aday adaylarından istenen belgeler şöyle:

– Nüfus cüzdanı fotokopisi
– Diploma fotokopisi
– Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi aslı. (Aday olmaya engel mahkumiyeti olanlar Kesinleştirilmiş Memnu Hakların İadesi belgesinin aslını da ekleyecektir. Kesinleşmiş her dava için ayrı ayrı belge eklenmelidir.)
– Askerlik durum belgesi
– Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi
– Engellilik oranı yüzde 40 ve üzerinde olan aday adayları için ‘Engelli Kimlik Kartı’ veya ‘Sağlık Kurulu Raporu’ fotokopisi
– Aday Adaylığı Başvuru Formu ve özgeçmiş
– İki adet fotoğraf
– Bağış dekontu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir