İsrail: ABD de orada aynısını yapmıştı! 

İsrail’de Zaman – The Times of Israel gazetesinde yer alan Barry R. Posen imzalı bir makalede Gazze’nin Hamas’a yurt sağlaması nedeniyle yerle bir edilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.
Yazar, ABD’nin Irak ve Suriye’deki DAEŞ’le mücadelesinde oradaki müttefikleri olan Kürt grupların da aynı şekilde Musul ve Rakka’da yıkıcı eylemler gerçekleştirdiğini kaydetti.

Posen’in yazısından bazı önemli bölümler şöyle:

“ABD ve onun Irak ve Suriye’deki müttefikleri gibi İsrail de düşmanını yok etmeyi hedef olarak seçti. Bu nedenle daha önceki savaşlar, İsrail’in Gazze’de karşılaşacağını bildiği şeyler hakkında önemli bilgiler sağlıyor ve askeri stratejisini, savaş taktiklerini ve tanık olduğumuz ölüm ve yıkım düzeyini açıklamaya yardımcı oluyor.

Lahey’de hakkında dava yürütülen İsrail hükümeti, muharebe esnasında uluslararası kurallara bağlı kaldığını iddia etti. Peki eğer durum böyleyse, İsrail saldırısı neden bu kadar çok hasara ve ölüme yol açtı? Cevap çok basit: Siviller arasında savaş olduğunda siviller öldürülür.

Savaşta Şubat ortası itibarıyla 28.000’den fazla Filistinlinin öldüğünü bildirdi. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki binaların neredeyse yüzde 80’inin hasar görebileceği veya yıkılabileceği tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler’e göre, en yoğun çatışmalarda hedef olmamak için Gazze’deki 2,2 milyon insanın yüzde 85’i Aralık ayı ortası itibarıyla evlerini terk etmiş olabilir.”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir